13 Kasım 2009

Kizartmali Muz Tatlisi

Selam arkadaslar kac gundur birsey yazmadim, dogrudur birikti baya birseyler. Neyse sizin icin gecen gun yaptigim tatlimi sunuyoum :)

Bu tatliyi ilk babamin ellerinden yedim, kucuktum o zaman cok begenmistim. Sonra da Cin ve diger restorantlarda da yemisligim var, ilk defa evimde denedim super oldu.

Tabiki muzu kizartiyoruz, bazi insanlarin damak tadina hos gelmeyebilir, denemeden bilemezsin. Hele bi deneyin :)

Önce evimizde muzun bulunmasi lazim.. iste muzlar



bir miktar sivi yagi bosaltiyouz tavanin icine ve normal ateste, kactane muz kizartmak istiyorsaniz icine koyuyorsunuz ( ben iki tane koydum cunku iki kisiyiz evde )



Muzun iki tarafini guzelce kizartiyorsunuz, kizardikca yumusuyor o yuzden fazla abartilmayacak sekilde kizartiyoruz hertarafini ve bittikten sonra tabaga koyuyoz.



Uzerine bolca bal dökuyoruz, tabi istege göre degisir.



Bal döktugumuz muzun uzerine ezdigimiz biskuvi parcalarini serpistiriyoruz, bende biskrem vardi böyle oldu.



Ve en son uzerine eritilmis cukolata sosu veya hazir satilan sostan dökuyoruz.. Cukulata sosun uzerine kremsanti cok guzel giderdi ama evde yoktu, siz oyle de deneyebilirsiniz :) Veee iste yenmeye hazir tatlimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder